VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Supărările fermierilor, tot mai mari. Slusari: Nu mai pot asista la nimicirea clasei agricultorilor mici și mijlocii

Agricultorii condamnă inconsecvența autorităților centrale în problema importurilor de produse agricole din Ucraina și anunță că vor reacționa, în scurt timp, la decizia Guvernului de a permite în continuare livrările de cereale din țara vecină pe teritoriul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de directorul executiv al Asociației ”Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, pe pagina sa de pe o rețea socială.

”În scurt timp reacția va fi din partea fermierilor. Personal nu pot fi spectator la procesul nimicirii de către holdinguri a clasei agricultorilor mici și mijlocii de la sate, care se produce pe fundalul inconsecvenței autorităților și duiumului promisiunilor goale”, a scris Alexandru Slusari, care anterior declara că în cazul nesoluționării problemei, fermierii își asumă dreptul de a organiza proteste.

Slusari este nedumerit și de declarațiile contradictorii ale ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, care pe 8 mai susține că o interzicere temporară a importurilor i-ar scoate din impas pe fermierii moldoveni, iar la două zile distanță și-a revizuit opinia afirmând deja că o eventuală suspendare ar ”dădea zero rezultat”.

”Nu mă întrebați ce s-a întâmplat la distanță de două zile. Eu nu particip la spectacol în teatru absurdului, care este cu decorații europene, dar cu actorii moldo-sovetici”, a mai precizat fostul deputat Alexandru Slusari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.