VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Suedia trimite Ucrainei un ajutor de 1,3 mld. de dolari, cel mai mare pachet de până acum

Suedia va trimite Ucrainei un ajutor militar în valoare de 1,3 miliarde de dolari, cel mai mare pachet de până acum, pentru a sprijini războiul împotriva invaziei rusești, a anunțat miercuri guvernul țării nordice.

Pachetul include avioane de recunoaștere și control radar ASC 890, „întregul stoc suedez” de vehicule de luptă de infanterie Pansarbandvagn 302, obuze de artilerie, rachete antiaeriene și materiale pentru a ajuta la întreținerea și refacerea echipamentelor militare donate anterior, a precizat Ministerul Apărării.

Pachetul include, de asemenea, asistență financiară, resurse de comunicații prin satelit și un mandat din partea Institutului suedez de cercetare în domeniul apărării totale pentru a ajuta Ucraina să își dezvolte propriile capacități de cercetare.

Anunțul a fost făcut la o zi după ce Suedia a anunțat că oferă Ucrainei un nou pachet de ajutor în domeniul energiei în valoare de 615 milioane de coroane suedeze (58,2 milioane de dolari).

La începutul lunii mai, guvernul suedez a declarat că intenționează să aloce Ucrainei 7 miliarde de dolari pentru sprijin militar în perioada 2024-2026.

Cu această propunere, ajutorul civil și militar acordat de Stockholm Ucrainei de la izbucnirea războiului de amploare se va ridica la peste 9 miliarde de dolari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.