VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Subiectul justiției, discutat de Igor Grosu la întâlnirea cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE

Subiectul privind reformarea justiției, inclusiv procesul de evaluare a judecătorilor și procurorilor, a fost discutat de șeful legislativului, Igor Grosu, la întrevederea cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, aflați într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

„Este un proces anevoios, care necesită timp, dar suntem determinați să-l ducem până la capăt. Reforma justiției și curățarea sistemului judecătoresc de corupți reprezintă a fi în continuare prioritatea zero a legislativului”, a declarat Igor Grosu la întâlnirea cu reprezentanții APCE.

În alt context, președintele Parlamentului a mai declarat că în această sesiune parlamentară vor fi examinate și aprobate Codul de conduită și etică al deputatului și Codul privind regulile și procedurile parlamentare, prin care se va stabili clar că traseismul politic este interzis.

Oficialii s-au mai referit, în discuțiile lor, la lupta contra dezinformării. Totodată, au făcut un schimb de opinii privind acțiunile autorităților de la Chișinău în procesul de integrare europeană.

„Împreună cu noua ministră pe integrare europeană, cu colegii din Comisia politică externă și integrare europeană și cu cele 35 de Grupuri de lucru sectoriale vom lucra cot la cot pentru a pregăti Republica Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană și promovarea proiectelor de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația Uniunii Europene”, a mai adăugat șeful legislativului. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.