VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Subiectul extrădării penalului Ilan Șor trebuie soluționat în instanțele din Israel, susține ambasadorul Israelului în Moldova

Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova, trăiește în Israel ca cetățean al statului Israel, nu a comis nicio infracțiune împotriva statului Israel, iar problema extrădării sale în Republica Moldova este o problemă juridică care trebuie rezolvată de instanțele de judecată din Israel și există o procedură legală care trebuie respectată.

Despre acest lucru a declarat ambasadorul Israelului în Republica Moldova, Joel Lyon, într-un interviu pentru News Maker.

„Aceasta este o problemă juridică și trebuie rezolvată ca o problemă juridică. Nu este o problemă politică, nu este o problemă diplomatică și nu este o problemă bilaterală. Este o chestiune juridică care trebuie rezolvată de instanțele din Israel. Există o procedură legală care trebuie respectată”, a declarat diplomatul israelian.

Oficialul a explicat că Israelul are un sistem judiciar independent. Mai întâi cetățeanul este acuzat, apoi merge în instanță, apoi are dreptul să meargă la toate instanțele și să facă apel. Procedura și metodele nu fac obiectul unei discuții publice.

„Așa cum am spus, aceasta este o chestiune legală care trebuie tratată la nivelul justiției. În caz contrar, este o ingerință în sistemul judiciar. În țările democratice există trei ramuri ale guvernării: iar organul executiv nu poate să spună ceva sau să se implice în procesele ramurii legislative sau judiciare. Ministerul Justiției al R. Moldova a cerut Ministerului israelian al Justiției extrădarea și aceasta este în proces de examinare”, a declarat ambasadorul Israelului în Republica Moldova.

Referindu-se la sancțiunile impuse de SUA, UE și Marea Britanie împotriva lui Ilan Șor, acesta a spus că nu știe cum și din ce motive juridice aceste țări au decis să impună aceste sancțiuni. „În Israel noi nu avem un sistem de sancțiuni împotriva cetățenilor. Nu există așa ceva. Ilan Șor trăiește în Israel ca cetățean al statului Israel. El nu a comis nicio infracțiune împotriva statului Israel”, a declarat Joel Lyon.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.