VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Subdiviziunile Ministerului Agriculturii, dotate cu 46 de mașini noi în valoare de peste 800 de mii de euro

Autospeciale, achiziționate cu susținerea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, au fost transmise astăzi subdiviziunilor specializate din țară în cadrul unei ceremonii organizate în Piața Marii Adunări Naționale. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a menționat că investițiile efectuate vor oferi suport agenților statului pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor și agenților economici și vor consolida capacitățile serviciilor veterinare de stat întru facilitarea operațiunilor și dezvoltării rețelei de medici veterinari de stat, transmite IPN.

Treizeci și două de unități de transport echipate cu instrumente necesare pentru furnizarea asistenței veterinare au fost transmise subdiviziunilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Douăsprezece autovehicule au fost repartizate direcțiilor Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură. Câte un mijloc de transport a fost transmis Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (pentru monitorizarea lucrărilor de reabilitare a trei sisteme de irigare la Tudora, Etulia și Tețcani) și Centrului de Consiliere Agricolă și Rurală.

Unitățile de transport au fost achiziționate în cadrul proiectului „Investiții pentru guvernanță, creștere și reziliență în agricultură”, finanțat în baza unui acord de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare este una din băncile Grupului  Băncii Mondiale.  Directoarea de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja a spus că aceste vehicule vor servi pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor prestate. Iar angajații entităților beneficiare vor avea acces la condiții mai bune de muncă. Oficiala și-a exprimat speranța că toate aceste eforturi vor duce la exporturi mărite în piețele din Uniunea Europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.