VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA urmăresc cu atenție întâlnirea lui Vladimir Putin cu Xi Jinping: Ne opunem unui armistiți în Ucraina

Administraţia Joe Biden a anunţat, luni, 20 martie, că urmăreşte atent întâlnirea preşedinţilor Rusiei şi Chinei, Vladimir Putin şi Xi Jinping, şi se opune unui armistiţiu în Ucraina în acest moment.

„Urmărim foarte, foarte atent” vizita preşedintelui Chinei, Xi Jinping, la Moscova, a declarat pe 20 martie John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică din cadrul Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

„Apelul în sensul unui armistiţiu în acest moment ar ratifica, practic, cuceririle teritoriale ale Rusiei şi i-ar oferi domnului Putin mai mult timp pentru activităţi de echipare şi instruire, astfel încât să reia operaţiunile când va dori şi unde va dori”, a declarat John Kirby, citat de postul de televiziune CNN.

De asemenea, John Kirby a afirmat că Administraţia de la Washington „va respinge” orice apel în sensul unui armistiţiu în Ucraina, scrie capital.ro. În plus, oficialul american a avertizat că „nu ar fi în interesul Chinei” să furnizeze armament Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Reamintim că preşedintele chinez Xi Jinping a sosit, luni, 20 martie, într-o vizită de câteva zile la Moscova, prima după aproape patru ani, pe care a catalogat-o drept o „vizită de prietenie, de cooperare şi de pace”, în toiul războiului rus purtat împotriva Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.