VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA oferă R. Moldova 80 milioane de dolari pentru depășirea crizei energetice

Statele Unite ale Americii oferă R. Moldova un ajutor financiar în valoare de 80 de milioane de dolari pentru depășirea crizei energetice. Subiectul a fost discutat astăzi, de președinta Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu Jennifer Granholm, Secretar de Stat pentru Energie al SUA.

Discuția s-a focusat pe criza energetică severă prin care trece țara noastră și felul în care SUA pot să ne ajute în depășirea ei.

Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul de circa 80 de milioane de dolari, anunțat de SUA pentru depășirea crizei. Totodată, șefa statului a menționat că avem nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru construirea infrastructurii care să asigure conexiunea la rețelele energetice europene, pentru diversificarea surselor de energie și dezvoltarea energiei regenerabile, precum și pentru regândirea întregului proces de producție, stocare și consum de energie. Un alt obiectiv strategic este atingerea, cât mai curând posibil, a neutralității emisiilor de dioxid de carbon, care este avantajoasă pentru mediu și contribuie la asigurarea securității energetice”, se arată în comunicatul remis de Președinție.

Totodată, în cadrul întrevederii șefa statului a menționat că pentru Moldova, independența energetică înseamnă păstrarea democrației și a apartenenței țării la lumea liberă, în special în actualul context marcat de război.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.