VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA oferă două granturi de 23 de mil. de dolari pentru dezvoltarea economiei și fortificarea judecătoriilor

Statele Unite vor oferi un grant de 13,4 milioane de dolari pentru consolidarea comerțului, exporturilor și pentru proiecte în agricultură, turism și dezvoltarea satelor. O altă asistență financiară nerambursabilă, în valoare de 9,3 milioane de dolari, va fi direcționată pentru fortificarea instanțelor judecătorești și dezvoltarea specialiștilor din domeniul justiției.

Comisia parlamentară pentru politică externă a avizat, în acest sens, două proiecte care prevăd semnarea amendamentelor la două acorduri de asistență dintre Guvernele Republicii Moldova și Statelor Unite.  

Resursele financiare vor mai fi utilizate pentru dezvoltarea forței de muncă și a antreprenoriatului, dar și pentru îmbunătățirea serviciilor administrației publice locale.

Acordurile de asistență pentru creșterea economică și pentru consolidarea democrației participative dintre Statele Unite și Republica Moldova au fost semnate în 2016. Până în prezent, a fost oferită asistență nerambursabilă în valoare de peste 505 milioane de dolari și a fost valorificată suma de 173 de milioane de dolari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.