VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează: Kremlinul intenționează să provoace proteste masive în Moldova. Reacția Chișinăului

Guvernul Statelor Unite ale Americii, împreună cu guvernele Canadei și al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, avertizează despre tentativele Kremlinului și a agenților săi de a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024 din Republica Moldova.

Într-o declarație comună, cele trei guverne anunță că Kremlinul intenționează să provoace proteste în Moldova în cazul în care un candidat pro-rus nu va câștiga alegerile.

„Kremlinul își susține persoanele de încredere în calitate de candidați la președinția Republicii Moldova și folosește dezinformarea și propaganda pentru a alimenta tensiuni în societate. Kremlinul intenționează să provoace proteste în Moldova dacă în care un candidat pro-rus nu va câștiga alegerile. Avem deplină încredere în capacitatea Moldovei de a gestiona ingerința Kremlinului și de a menține pacea și securitatea”, se arată în declarație.

Totodată, cele trei guverne promit să ofere sprijin țării noastre și nu vor tolera încercările Kremlinului de a submina instituțiile și procesele democratice din Moldova.

Pentru a susține Moldova și poporul său, am impus sancțiuni – și vom continua să luăm măsuri – împotriva persoanelor și entităților care încearcă să destabilizeze instituțiile democratice ale Moldovei. Am furnizat informații detaliate partenerilor noștri din Republica Moldova, care le vor permite să investigheze și să împiedice planurile Kremlinului. Vom continua să oferim sprijin în timp ce Moldova avansează pe calea reformelor democratice, revigorează economia și luptă împotriva corupției. Susținem alegerile libere și corecte și nu vom tolera încercările Kremlinului de a submina instituțiile și procesele democratice din Moldova”, se mai arată în declarație.

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat declarația celor trei Guverne, menționând că autoritățile de la Chișinău sunt recunoscătoare pentru sprijinul puternic al Statelor Unite, Regatului Unit și Canadei în apărarea democrației Republicii Moldova.

„Încercările Kremlinului de a submina suveranitatea noastră și de a incita la destabilizări vor fi zădărnicite. Instituțiile noastre sunt puternice, și asigură pacea, securitatea și dreptul poporului nostru de a-și alege singur viitorul”, a comentat Dorin Recean.

Menționăm că alegerile prezidențiale vor avea lor pe data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.