VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA au evitat un blocaj guvernamental prin votarea de urgență a unui acord. Documentul nu prevede ajutor suplimentar pentru Ucraina

Statele Unite au evitat la limită un blocaj guvernamental. În ultimul moment, Congresul a ajuns la un acord privind finanțarea bugetului federal. Președintele american Joe Biden a semnat documentul cu jumătate de oră înainte de termenul limită. Proiectul de lege menţine finanţarea guvernului până la jumătatea lunii noiembrie, dar nu include niciun ajutor nou pentru Ucraina. 

Proiectul de lege care menţine finanţarea guvernului până la jumătatea lunii noiembrie a fost aprobat în Senat cu 88 de voturi la 9. Rezoluţia de 45 de zile a fost propusă de preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy. Odată promulgată, ea va evita o întrerupere a serviciilor federale. Un shutdown, prin care zeci de mii de angajaţi federali ar fi intrat în concediu fără plată şi ar fi suspendat diverse servicii guvernamentale, ar fi urmat să înceapă duminică. Sâmbătă, republicanii din Camera Reprezentanţilor s-au străduit să adopte o măsură de finanţare temporară care ar menţine guvernul deschis pentru încă 45 de zile şi nu ar face concesii majore în ceea ce priveşte nivelul cheltuielilor. Măsura a fost susţinută de mai mulţi democraţi decât republicani, până la 90 de republicani votând împotriva ei. Măsura a fost o lovitură pentru un mic grup de republicani de dreapta care au blocat negocierile în cameră cu cereri inflexibile de reducere a cheltuielilor. Cu toate acestea, având în vedere că majoritatea legislatorilor doresc să evite o închidere a activităţii, una dintre cererile cheie ale facţiunii – nu mai există fonduri americane pentru apărarea Ucrainei împotriva invaziei acesteia de către Rusia – este reflectată în proiectul de lege.

Într-o declaraţie publicată la scurt timp după votul din Senat, preşedintele Joe Biden a declarat că „republicanii extremişti din Camera Reprezentanţilor” au încercat să creeze o „criză artificială” şi l-a îndemnat pe preşedintele McCarthy să permită adoptarea fără întârziere a unui nou acord de finanţare pentru Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.