VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

45 de incendii în weekend. Circa 540 de ha de vegetație, compromise de flăcări

Sute de ha de teren cu vegetație au fost mistuite de flăcări în ultimele două zile. În zilele de 30 septembrie și 1 octombrie pompierii au intervenit în 45 cazuri de lichidare a incendiilor de vegetație uscată, fiind compromise circa 540 ha de teren.

În amiaza zilei de 01 octombrie în apropierea localității Roșcani și orașul Strășeni, angajații IGSU au fost alertați pentru a lichida un incendiu de vegetație pe o suprafață extinsă. La fața locului, pentru stingerea focarelor de ardere au fost îndreptate 9 autospeciale de intervenție cu efectiv de 33 salvatori și pompieri. După mai multe ore de lucru, pompierii au reușit lichidarea flăcărilor. În urma incendiului de proporții au fost afectate circa 45 ha de vegetație uscată.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în raionul Hâncești, localitatea Negrea. Aici, echipele de pompieri au lichidat 25 hectare de vegetație uscată.

Un alt caz a fost înregistrat în raionul Anenii Noi, satul Cobusca Veche, unde angajații IGSU au reușit să stingă flăcările ce au nimicit circa 30 ha de vegetație uscată. Salvatorii și pompierii au intervenit pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins un teren cu iarbă uscată pe o suprafață de 30 hectare, în localitatea Filipeni, raionul Leova.

Meteorologii au prelungit la 1 octombrie Codul galben de pericol excepțional de incendiu. Acesta va fi valabil pe întreg teritoriul țării până pe 15 octombrie. În acest sens, IGSU îndeamnă cetățenii să evite utilizarea focului deschis în preajma lanurilor și spațiilor forestiere, pentru prevenirea incendiilor de vegetație. Totodată, oamenii sunt rugați, să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată copiilor, pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații excepționale. 

Potrivit datelor IGSU, pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 228 cazuri de lichidare a incendiilor de vegetație, fiind afectate 1433 hectare de teren.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.