VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SUA anunță un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, la summitul pentru pace din Elveția

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a anunțat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari destinat pentru sectorul energetic şi asistența umanitară din Ucraina, ca urmare a războiului, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut în timp ce Harris participă la un summit de pace pentru Ucraina, desfășurat în resortul Bürgenstock, în Elveţia, unde urma să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi să se adreseze sesiunii plenare a summitului.

Ajutorul cuprinde noi fonduri de 500 milioane de dolari pentru asistenţa energetică şi redirecţionarea a 324 de milioane de dolari din fonduri anunţate anterior către reparaţii de urgenţă a infrastructurii energetice şi alte nevoi din Ucraina, a spus biroul vicepreşedintei.

„Aceste eforturi vor ajuta Ucraina să răspundă la cele mai recente atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene prin sprijinirea reparaţiilor şi refacerii, îmbunătăţind rezistenţa Ucrainei la întreruperile aprovizionării cu energie şi punând bazele pentru repararea şi extinderea sistemului energetic al Ucrainei” a transmis biroul lui Harris. Noul pachet de ajutor cuprinde, de asemenea, 379 milioane de dolari pentru asistenţa umanitară, din partea Departamentului de Stat şi a Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională. Banii sunt pentru a acoperi asistenţa alimentară, serviciile de sănătate, adăposturile şi serviciile de apă, salubritate şi igienă pentru milioane de ucraineni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.