VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei

Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul pentru pace în Ucraina, unde a vorbit despre securitatea în regiune și consolidarea eforturilor pentru asigurarea păcii.

Maia Sandu a participat la summit alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și președinta Elveției, Viola Amherd, gazda evenimentului. 

Șefa statului a menționat că, în Elveția, împreună cu liderii din 100 de țări și organizații internaționale discută despre cum să fie restabilită pacea în Europa.  

„Pacea nu înseamnă capitulare în fața agresorului, renunțare la apărarea propriilor cetățeni sau acceptarea ocupației străine. Pacea este când copiii se joacă și nu sunt bombardați sau răpiți; mamele și tații se bucură alături de copiii lor, nu plâng la mormintele acestora; școlile și spitalele se construiesc, nu sunt distruse”, a subliniat Președinta Maia Sandu. 

Șefa statului a mai specificat că pacea e atunci când granițele sunt respectate, iar fiecare popor își decide propria soartă. „Pacea în Ucraina înseamnă și pacea în Moldova. Pacea noastră a tuturor”, a conchis Președinta Maia Sandu. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.