VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Studenții, îndemnați să aplice la programul de stagii plătite în serviciul public: Țara noastră are nevoie de tineri

Studenții și absolvenții instituțiilor de învățământ din Republica Moldova pot depune dosarul de participare la programul de stagii plătite în serviciul public, accesând portalul stagii.gov.md.

Potrivit Guvernului, procesul de recrutare a stagiarilor a început la Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Studii Economice.

Secretara de stat a Cancelariei de Stat, Ana Calinici, a vorbit tinerilor despre beneficiile programului, menționând că, în premieră pentru țara noastră, statul va acorda stagiarilor o bursă lunară în valoare de 3.000 de lei, pentru 160 de ore de stagiere. Tinerii își vor putea desfășura activitatea în cadrul Secretariatului Parlamentului, Aparatului Președintelui, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități administrative centrale.

Vă vom ajuta să cunoașteți specificul activității în serviciul public și să acumulați experiența necesară pentru o integrare mai ușoară în câmpul muncii. De asemenea, ne dorim să creăm o comunitate de stagiari, din diferite promoții, cu potențial de idei inovatoare. Țara noastră are nevoie de tineri care să rămână în Republica Moldova pentru a construi Europa acasă”, a menționat Ana Calinici.

Pentru a participa la program, tinerii vor completa un formular, iar după evaluarea dosarelor vor fi invitați la un scurt interviu. Câștigătorii vor încheia contractul de stagii cu instituția-gazdă și vor fi remunerați proporțional orelor desfășurate.

După încheierea programului, participanții vor primi un certificat, iar cei care dețin diploma de studii superioare absolvite și au finalizat stagiul complet de 720 de ore, fiind evaluați cu calificativul „foarte bine”, pot fi propuși spre numire într-o funcție publică de execuție. În acest caz, pentru angajare nu va fi necesară experiența profesională, nu va fi organizat un concurs și nu va fi stabilită o perioadă de probă. Perioada în care stagiarul a participat la stagiu se va lua în considerare la calcularea vechimii în muncă în cazul în care, în urma evaluării, i-a fost acordat calificativul „bine” sau „foarte bine”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.