VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Structurile MAI au simulat scenarii pentru 10 tipuri de incidente ce pot apărea la summitul din 1 iunie

Structurile Ministerului de Interne și alte instituții de securitate au organizat astăzi simulările generale pentru deplasarea coloanelor oficiale și pentru depășirea situațiilor imprevizibile ce pot apărea la Summitul european din 1 iunie. În Capitală exercițiul, în care au fost simulate deplasările a 25 de coloane oficiale de la Aeroportul Chișinău spre centrul Capitalei, a durat trei ore. Ulterior, exercițiile au avut loc și pe drumul Chișinău – Bulboaca, acolo unde se află Castelul Mimi, care va găzdui marele eveniment.

Pe parcursul simulării, autoritățile din domeniul securității naționale responsabile cu organizarea summitului  au testat scenarii pentru situații neprevăzute pentru 10 tipuri de posibile incidente.

”Traficul s-a desfășurat cu întârzieri minore. Transportul public a circulat cu ușoare devieri de la itinerarul prestabilit.  De asemenea, mijloacele de transport cu regim prioritar de circulație au avut coridor verde pentru intervenții. Exercițiile tactice au testat reacția forțelor angrenate în simulare pentru incidente de tipul: producerea unui incendiu într-o benzinărie, depistarea unui obiect suspect abandonat într-o benzinărie, depistarea unui obiect care produce radiații ionizante, un accident rutier aflat pe traseul de deplasare a coloanelor oficiale, atac cibernetic. Situațiile neprevăzute au fost depășite cu succes”, se arată într-un comunicat al Poliției Naționale.

Ca urmare a exercițiilor tactice de simulare a Summitului Comunității Politice Europene, regimul de zbor pentru cursele aeriene organizate de pe Aeroportul Internațional Chișinău, în intervalul 09:00 – 12:30, s-au desfășurat în graficul programat, cu excepția zborului Chișinău – Bruxelles, care a avut o întârziere de 30 de minute.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.