VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Străinii, care în ajunul summitului din 1 iunie vor primi interdicție de intrare în țară, vor fi cazați într-un centru special

Cetățenii străini, care în ajunul summitului din 1 iunie vor primi interdicție de intrare în Moldova pe Aeroportul din Chișinău, vor fi cazați într-un centru provizoriu al Inspectoratului General pentru Migrațiune. Decizia vine în contextul în care pe 1 iunie, când la Chișinău va avea loc Summitul Comunității Politice Europene, toate zborurile comerciale vor fi suspendate.

”Măsura dată va fi aplicată în contextul închiderii spațiului aerian al Republicii Moldova în timpul desfășurării Summitului din 1 iunie, când activitatea operatorilor aerieni din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău va fi sistată, iar părăsirea imediată a punctului de trecere a frontierei nu va fi posibilă. Astfel, străinii cărora nu le-a fost permisă, din varii motive, intrarea în Republica Moldova vor fi transferați și plasați la Centrul de cazare provizoriu”, se arată într-un comunicat al Poliției Naționale.

Transportarea persoanelor către centru va fi asigurată de Poliția de Frontieră, iar cheltuielile pentru hrană și asistență medicală vor fi suportate de Inspectoratul General pentru Migrațiune.

De asemenea, termenul de cazare în centru a străinilor cărora li s-a refuzat intrarea în Republica Moldova nu va depăși 72 de ore.

Poliția Națională reamintește că, în vederea asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul 1 iunie ora 00.00 - 2 iunie ora 07.00, excepție făcând aeronavele oficiale. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.