VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Stoltenberg: Aderarea Ucrainei la NATO va fi „o prioritate pe ordinea de zi” la summitul alianței din iulie

Subiectul aderării Ucrainei la NATO și al garanțiilor de securitate va fi „un subiect important pe ordinea de zi” la summitul NATO din iulie, care va avea loc la Vilnius, capitala Lituaniei, a declarat joi șeful alianței militare, relatează CNN.

Răspunzând la întrebările reporterilor în timpul unei conferințe de presă la Kiev, Jens Stoltenberg a declarat că recunoaște că președintele ucrainean Volodimir Zelenski va „ridica problema apartenenței, a garanțiilor de securitate” la summit.

„Viitorul Ucrainei este în NATO. Toți aliații sunt de acord cu acest lucru”, a declarat Stoltenberg, adăugând că principalul obiectiv al alianței este acum „să se asigure că Ucraina prevalează”.

Oficialul a precizat că se așteaptă ca aliații NATO „să fie de acord să consolideze în continuare pachetul NATO pentru Ucraina” la summitul din iulie.

Întrebat despre reuniunea de vineri a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei de la baza aeriană Ramstein din Germania, la care Stoltenberg va participa, acesta a spus că se așteaptă ca aliații NATO „să facă noi anunțuri privind sprijinul militar concret pentru Ucraina”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.