VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Statistica de weekend a INSP: Peste 1.800 de șoferi amendați. Principalele încălcări depistate

Peste 1.800 de conducători auto au încălcat regulile de circulație rutieră în acest weekend. Despre aceasta anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică.

Potrivit unui comunicat remis presei, în perioada vizată 20 de șoferi au fost depistați și înlăturați de la volan pentru conducere în stare de ebrietate, iar peste 1.800 de conducători auto au fost sancționați pentru că au ignorat prevederile regulamentului circulației rutiere, iar 4 au refuzat să treacă procedura de testare alcoolscopică.

Cele mai frecvente încălcări depistate de către inspectorii de patrulare rămân a fi:

  • depășirea limitei de viteză – 484 de șoferi amendați;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră - 345 de conducători auto sancționați;
  • încălcarea regulilor de transportare a copiilor cu vârsta de până la 12 ani - 249 conducători auto amendați;
  • oprirea în locuri interzise - 179 de șoferi sancționați.

Totodată, în această perioadă, agenții de patrulare au intervenit în 129 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul unic 112.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.