VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Statele Unite își pot permite, fără îndoială, să sprijine financiar atât Israelul, cât și Ucraina

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a declarat că Washingtonul îşi poate permite, fără tăgadă, să sprijine financiar atât Israelul, cât şi Ucraina în eforturile lor de război, transmite news.ro.

Întrebată într-un interviu acordat postului Sky News din Marea Britanie dacă SUA şi-ar putea permite să ofere sprijin militar Israelului şi Ucrainei, Yellen a spus că ”răspunsul este absolut da”.

”America îşi poate permite cu siguranţă să fie alături de Israel şi să sprijine nevoile militare ale Israelului şi, de asemenea, putem şi trebuie să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei”, a declarat Yellen, adăugând că economia SUA se descurcă ”extrem de bine”.

”Inflaţia a fost mare şi a fost o preocupare pentru gospodării, a scăzut acum considerabil. În acelaşi timp, avem aproximativ cea mai puternică piaţă a muncii pe care am văzut-o în ultimii 50 de ani, cu 3,8% şomaj. Şi, în acelaşi timp, America, administraţia Biden, a adoptat o legislaţie care ne consolidează economia în anii următori, pe termen mediu”, a mai adăugat șefa Consiliului de Administrație al Sistemului Federal de Rezerve al SUA.

Amintim, weekendul trecut, președintele american Joe Biden a reiterat ”sprijinul neclintit” al Washingtonului pentru Israel în războiul său împotriva grupării militante palestiniene Hamas şi a spus că i-a oferit premierului israelian Benjamin Netanyahu o actualizare atât cu privire la sprijinul militar al SUA, cât şi la eforturile de a proteja civilii, pe măsură ce conflictul se intensifică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.