VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Start vot pentru europarlamentare. Află AICI adresele unde pot vota moldovenii cu cetățenia română

Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenia României, Bulgariei, Franței, Poloniei, Letoniei, Ungariei și altor state membre ale Uniunii Europene pot vota, astăzi, 9 iunie 2024, pentru europarlamentare.

Pentru moldovenii cu cetățenie română în Republica Moldova sunt deschise 52 de secții de vot, în 39 de localități. În buletinele de vot vor fi înscrise 12 formațiuni politice și alianțe electorale și patru candidați independenți, care vor lupta pentru cele 33 de fotolii ce-i revin României în Parlamentul European. Pentru cetățenii Bulgariei au fost deschise 7 secții. 

Cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: 

– cartea de identitate;  

– cartea electronică de identitate;  

– cartea de identitate provizorie;  

 – buletinul de identitate;  

– pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic;  

– pașaportul simplu temporar;  

– pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic;  

– pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic;  

– în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar. 

Nu este permisă votarea cu titlul de călătorie. Totodată, reamintim că pentru a putea vota, actul de identitate trebuie să se afle în termenul de valabilitate, nefiind posibilă votarea cu un document expirat.

Mai jos puteți găsi lista secțiilor de votare din Republica Moldova.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.