VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Starea de urgență, prelungită până la început de august

Încă două luni de stare de urgență. Parlamentul a prelungit starea de urgență cu încă 60 de zile, la solicitarea Guvernului. Decizia legislativului, care este a opta la număr de la începutul războiului din Ucraina, va intra în vigoare din data de 4 iunie.

Precedenta dispoziției privind prelungirea stării de urgență a fost adoptată de Parlament la sfârșitul lunii martie. Atunci, ca și la ședința de astăzi a Parlamentului, premierul Dorin Recean a declarat că decizia este necesară în contextul mai multor riscuri și amenințări existente, printre care provocările de natură energetică, umanitară, socială și de securitate, acestea fiind, în mare parte, consecințe ale agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Amintim, Republica Moldova este într-o continuă stare de urgență de peste trei ani. Prima dată, regimul a fost instituit încă în primăvara anului 2020 în contextul pandemiei Covid-19, iar din februarie 2022 starea de urgență a fost anunțată deja în contextul războiului declanșat în Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.