VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Din iunie, tariful pentru gaze ar putea scădea

Republica Moldova va cumpără, de săptămâna viitoare, gaze mai ieftine de pe piețele internaționale, așa încât după asta să poate solicita și reducerea tarifelor pentru consumatorii finali. Declarația a fost făcut de premierul Dorin Recean în plenul Parlamentului, acolo unde a venit să solicite prelungirea stării de urgență în țară.

„Guvernul lucrează pentru ca să adune resursele financiare necesare și, începând cu săptămâna viitoare, va cumpăra gaz mai ieftin și va veni cu o propunere de reducere a tarifelor. Așa cum am spus, noi în curând vom avea o reducere a tarifelor. Nu o să speculez acum cu cu cât, dar eu vreau să vă atrag atenția la următorul lucru - mecanismul de situații excepționale a economisit cetățenilor Republicii Moldova 4 miliarde de lei, atât în ceea ce privește achizițiile de gaze, de electricitate, dar și substituirea păcurii la Termoelectrica”, a declarat Dorin Recean.

Anterior, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a precizat că, în prezent, Moldova nu achiziționează gaze, consumatorii fiind aprovizionați din stocurile de rezervă, care sunt suficiente pentru a toată vara. De asemenea, încă acum două luni, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că în țară au apărut premisele pentru reducerea tarifului până la 25 de lei, în prezent prețul fiind de aproximativ 30 de lei pentru un metru cub.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.