VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sportivi din R. Moldova participă la „versiunea rusească” a Jocurilor Olimpice din orașul Kazan. MEC: Federațiile riscă sistarea finanțării

Ministerul Educației și Cercetării anunță că s-a autosesizat cu privire la presupusele participări ale sportivilor moldoveni la așa-zisele competiții BRICS, organizate în orașul Kazan, Rusia.

În acest sens Ministerul a solicitat explicații de la federațiile din care fac parte sportivii – Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, Federația de Sambo, Federația de Gimnastică Ritmică.

Dacă în urma anchetei interne se va constata că federațiile au admis, cu bună știință, delegarea sportivilor pentru participare, acestea riscă reducerea sau sistarea finanțării. Totodată, amintim că federațiile pot sancționa sportivii care participă în mod neautorizat la competiții, prin excluderea acestora din lotul național. Reiterăm că federațiile nu pot delega membrii loturilor naționale la competiții sportive internaționale fără o coordonare prealabilă cu MEC (cu 14 zile înainte de desfășurarea competiției propriu-zise)”, explică MEC.

Totodată, instituția menționează că participarea la așa-numita competiție încurajează statul agresor care se face vinovat de crimele comise pe teritoriul Ucrainei.

Această competiție organizată pe teritoriul Federației Ruse încalcă prevederile Cartei Olimpice, document care guvernează organizarea, acțiunile și funcționarea Mișcării Olimpice”, mai subliniază MEC.

Potrivit Europa Liberă, ediția din acest an a Jocurilor BRICS are loc în orașul Kazan din Republica Tatarstan a Federației Ruse, între 12 și 23 iunie.

Șase sportivi reprezintă „naționala” R. Moldova la aceste competiții. Trei – la sambo (Vera Zorea, Evelina Cazacu, Ana-Maria Vaculovschi), una – la gimnastica ritmică (Elina Tarleva), unul – la judo (Valeri Muravski) și încă o sportivă – la proba de belt wrestling (Victoria Bolohan).

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.