VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sporirea capacităților de supraveghere a frontierei de stat, discutată de autoritățile din R. Moldova și Ucraina

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a avut o întrevedere de lucru cu șeful Direcției regionale Sud a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Serghei Mul, sâmbătă, 24 septembrie, în cadrul căreia au discutat despre gestionarea situației la frontiera moldo-ucraineană și utilizarea în comun a echipamentelor din dotare pentru sporirea capacităților de supraveghere a frontierei de stat.

Părțile au constat că în pofida provocărilor care au stat în fața autorităților grănicerești, ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, s-a reușit evacuarea organizată a refugiaților din Ucraina și menținerea sub control a situației la frontieră.

Interlocutorii s-au angajat să intensifice cooperarea „pentru a combate riscurile pertinente la frontiera comună, precum traficul de droguri, migrația ilegală, traficul de arme și muniții, contrabanda”, se menționează într-un comunicat al Poliției de frontieră a R. Moldova.

Șeful Poliției de Frontieră de la Chișinău a reiterat solidaritatea Republicii Moldova cu poporul ucrainean în lupta pentru suveranitatea și independența Ucrainei, subliniind că „doar împreună putem gestiona eficient frontiera moldo-ucraineană”. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.