VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Spitalele din capitală sunt arhipline cu copiii cu viroze

Spitalele din Chișinău sunt arhipline cu copiii cu infecții respiratorii acute, bronșite și pneumonii. Din cauza numărului mare de pacienți, autoritățile au fost nevoite să suplinească numărul de paturi. Despre aceasta a anunțat șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a Primăriei Chișinău.

„Avem o problemă cu infecțiile respiratorii acute în municipiul Chișinău, în special la copii. Săptămâna trecută a fost o situație critică, atunci când toate spitalele municipale au fost supraaglomerate. Practic nu am avut locuri libere și am suplinit cu paturi adiționale și echipe suplimentare. Foarte mulți copii cu infecții respiratorii cu bronșiolite, cu pneumonii, inclusiv cu insuficiență respiratorii au ajuns în instituțiile noastre”, a notat Boris Gîlca, citat de IPN.

În acest sens autoritățile municipale au adresat un demers Ministerului Sănătății, prin care s-a solicitat ca la Institutul Mamei și Copilului să fie reprofilate unele secții somatice anume pentru copiii pneumonii și infecții respiratorii.

„Am avut susținerea colegilor la acest aspect. Astăzi, situația rămâne complicată, dar totuși presiunea nu mai este cea de săptămâna trecută. Urmărim”, a spus șeful Direcției.

În acest sens, responsabilul a îndemnat părinții să apeleze la medicii de familie încă de la primele simptome ale infecțiilor respiratorii și să beneficieze de un tratament corespunzător de la început. Automedicația este interzisă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.