VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Spitalele din Beijing sunt copleșite de un val de boli respiratorii în rândul copiilor. Ce spune OMS

Spitalele din Beijing şi din nordul Chinei se confruntă cu o creștere a numărului de copii cu boli respiratorii, în condițiile în care ţara intră în prima iarnă de la relaxare a controalelor stricte din timpul pandemiei de Covid-19, relatează Reuters.

Oficialii din domeniul sănătăţii din Beijing şi din alte oraşe importante din nordul Chinei spun că bolile sezoniere tipice, inclusiv gripa şi virusul sinciţial respirator (RSV), precum şi pneumonia cu micoplasmă – o infecţie bacteriană care provoacă de obicei o infecţie uşoară şi afectează în mod obişnuit copiii – sunt cauzele principale care au dus la această situaţie.

Spitalele din Beijing și din nordul Chinei se confruntă cu o creștere a numărului de copii cu boli respiratorii. Un oficial de la Spitalul de Copii din Beijing a declarat că media actuală a copiilor care au nevoie de consult este de peste 7.000 de pacienți zilnic, ceea ce “depășește cu mult capacitatea spitalului”. La Tianjin, într-un singur spital s-au prezentat sâmbătă peste 13.000 de copii la ambulatoriu și UPU.

Autoritățile chineze din sănătate susțin că acordă atenție situației și avertizează publicul cu privire la așteptările lungi și riscul de infecție încrucișată în spitalele aglomerate, dar nu au impus măsuri precum cele din timpul pandemiei de COVID, cum ar fi măștile sau închiderea școlilor.

Bruce Thompson, șeful Școlii de Științe ale Sănătății din Melbourne de la Universitatea din Melbourne, a spus că datele foarte preliminare sugerează că nu există nimic ieșit din comun. „În acest stadiu, nimic nu sugerează că ar putea fi o nouă variantă a COVID”, a spus el. „Un lucru de remarcat este că putem fi asigurați că procesele de supraveghere funcționează, ceea ce este un lucru foarte bun”.

Situația a ajuns în centrul atenției săptămâna aceasta, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut Chinei mai multe informații despre creşterea numărului de boli respiratorii şi a cazurilor de „pneumonii nediagnosticate la copii” citate de un raport al Programului de monitorizare a bolilor emergente (ProMED).

După ce a discutat joi cu oficiali chinezi din domeniul sănătății, OMS a declarat că datele au indicat o creștere a numărului de consultaţii în ambulatoriu şi a internărilor în spital ale copiilor din cauza pneumoniei cu micoplasmă şi a bolilor sezoniere comune cauzate de RSV, adenovirus şi virusul gripal începând cu luna octombrie.

OMS spune că oficialii chinezi au raportat că actuala „creştere a numărului de boli respiratorii nu a dus la depăşirea capacităţii spitalelor”. Agenţia ONU a adăugat că autoritățile chineze i-au dat asigurări că nu au fost „detectaţi agenţi patogeni neobişnuiţi sau noi sau prezentări clinice neobişnuite”.

Epidemiologii au avertizat că, pe măsură ce China se îndreaptă spre prima sa iarnă de la ridicarea restricțiilor zero-Covid, nivelurile naturale de imunitate la virusurile respiratorii pot fi mai scăzute decât în ​​mod normal, ceea ce duce la o creștere a infecțiilor.

Atât China, cât și OMS s-au confruntat cu neclarități cu privire la transparența raportării primelor cazuri de COVID-19 care au apărut în orașul Wuhan la sfârșitul anului 2019.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.