VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Spînu: Trei spitale din Chișinău pot reduce semnificativ factura la gaz, dar Ceban pune bețe în roate. Reacția Primăriei

Trei spitale mari din Chișinău pot reduce semnificativ factura la gaz, dar primarul Ion Ceban pune bețe în roate”. O spune vicepremierul Andrei Spînu.

”Uniunea Europeană ne oferă bani pentru a micșora consumul și, respectiv, costurile din această iarnă, iar Ivan Ceban se opune.

Institutul municipal „ChișinăuProiect” este împotriva instalării recuperatoarelor care ar asigura o izolare termică mai bună a spitalelor. Este vorba despre trei instituții importante, spitalul „Sf. Treime”, spitalul pentru copii „V. Ignatenco” și spitalul „Gheorghe Paladi” care, din cauza unor decizii greșite luate de instituțiile din subordonarea lui Ceban, riscă să nu beneficieze de acest proiect european de eficientizare energetică”, a scris Spînu.

Totodată, ministrul Infrastructurii l-a îndemnat să administreze corect banii oamenilor din Chișinău.

”Domnule Ceban, este important să administrați corect banii oamenilor din Chișinău și să solicitați acestei întreprinderi municipale să pună în prim-plan interesul cetățenilor. Nu să ieșiți peste 2 luni și să vă jeluiți că Guvernul nu vine cu soluții. Soluții sunt. E nevoie de un primar care să le pună în practică”, a mai menționat Spînu.

În replică, Primăria Chișinău subliniază că ”spitalele „Sf. Treime”, „V. Ignatenco” și „Gheorghe Paladi” riscă să nu beneficieze de proiectul european de eficientizare energetică sunt aberații și informație manipulatorie”.

”Proiectul este la etapa finală, spitalele fiind ultimul lot din cele 4 adjudecate în cadrul proiectului mare de eficientizare energetică implementat de Primăria Chișinău în 22 de instituții sociale, printre care 14 școli, 5 grădinițe și 3 spitale. Proiectul va fi finalizat după toate standardele pentru asigurarea coeficienților energetici stabiliți în contract”, mai menționează Primăria.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.