VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Spînu anunță scenariile pregătite de Guvern în caz că Gazprom va sista livrările de gaz de la 1 octombrie

Autoritățile din R. Moldova așteaptă ca gigantul rus Gazprom să respecte contractul semnat cu MoldovaGaz, însă până în prezent compania rusă nu a confirmat continuitatea livrărilor. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spînu.

Totodată, Spînu a subliniat că Guvernul a pregătit câteva scenarii în caz că Gazprom va sista livrările de gaz către R. Moldova.

”Ne așteptăm ca Gazprom să respecte contractul semnat cu MoldovaGaz. Având în vedere criza gazelor la nivel mondial și faptul că Gazprom nu a confirmat până azi continuitatea livrărilor, Guvernul se pregătește de câteva scenarii pentru a diminua aceste riscuri. Ce facem:

  • cumpărăm păcură pentru Termoelectrica;
  • creștem stocurile de gaz;
  • întreprindem măsuri pentru reducerea consumului;
  • Energocom se pregătește pentru a achiziționa gaz de pe piață;
  • alte măsuri conform planului de pregătire pentru sezonul de încălzire aprobat de Guvern”, a menționat Spînu pe o rețea de socializare.

Menționăm că pe 1 octombrie, peste două zile, ar trebui să fie aplicată noua formulă de calcul al costului gazelor naturale, conform contractului semnat anul trecut cu Gazprom. Asta înseamnă că Republica Moldova ar urma să plătească în jur de 1.050 USD pentru o mie m3 de gaz. În prezent, plătim în jur de 1.880 USD.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.