VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alegeri noi în trei localități din țară: Cum cetățenii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale

Cetățenii cu drept de vot, care vor participa la alegerile locale noi din 16 octombrie 2022, sunt îndemnați să verifice corectitudinea informațiilor din listele electorale.

Pentru verificarea online a datelor înscrise în liste, alegătorul poate opta pentru următoarele modalități:

·  pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, accesând butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegatorilor” (introducând IDNP-ul, trecând o verificare anti-robot, alegătorul poate afla la ce secție de votare este arondat și care este numărul său de ordine din lista electorală);

·  pe pagina verifica.cec.md – accesând butonul „Află unde să votezi” (prin selectarea localității și adresei de domiciliu/reședință).

Totodată, listele pot fi verificate și în localurile birourilor electorale. În baza documentelor doveditoare, alegătorul poate solicita includerea sau excluderea din lista electorală, precum și corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine sau despre alți alegători.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale până pe data de 15 octombrie curent.

Amintim că, la 16 octombrie 2022, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în trei localități din țară.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.