VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Specialiști: În municipiile Chișinău și Bălți aerul a depășit normele sanitare

În municipiile Chișinău și Bălți aerul a depășit normele sanitare. Despre aceasta anunță specialiștii Agenției de Mediu.

Potrivit sursei citate, concentraţia maximă momentană a depăşit norma sanitară în mun. Chișinău pentru fenol de 1,1 ori,.

Concentrația maximă admisibilă pentru media zilnică a fost depășită în mun. Chișinău pentru dioxid de azot de 1,6 ori, monoxid de azot de 2,2 ori, fenol de 1,3 ori, iar în mun. Bălți pentru dioxid de azot de 1,5 ori, aldehidă formică de 1,4 ori.

Influența frontului atmosferic, advecția aerului rece, izolat ploile slabe de scurtă durată și intensificările vântului de până la 12 m/s au contribuit la dispersia poluanților din aer. Depășiri ale normelor sanitare s-au atestat pentru perioade scurte de timp. Valorile înregistrate ale poluanților particule în suspensie (PM10), dioxid de sulf, ozon, monoxid de carbon, dioxid de azot, monitorizați la stația automată de tip trafic dins mun. Chişinău. În perioada 27 – 28 iulie 2023, s-au încadrat în limitele admisibile”, precizează specialiștii Agenției de Mediu.

Conform prognozei calităţii aerului atmosferic în intervalul 28 și 29 iulie 2023, variația maselor de aer (advecția aerului cald), intensificările vântului și lipsa stratului de reținere în orele de zi vor contribui la dispersia poluanților din aer, iar atenuarea vântului, formarea inversiunii termice de la sol în orele nocturne și ale dimineții în data de 29 iulie vor contribui la acumularea lor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.