VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Speakerul Parlamentului, Igor Grosu: În spatele protestelor anti-guvernare ar sta „hoții” și „bandiții”, în frunte cu deputatul fugar Ilan Șor

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, decizia Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) de a protesta alături de Partidul „ȘOR”. Grosu susține că Voronin, pe care îl acuză că ar fi adus pe scena politică din țară „toți bandiții”, și-ar aduna „în jur elevii”.

„În spatele acestor proteste, îmi pare rău să spun, sunt niște hoți, niște bandiți. Azi a apărut o investigație. Ilan Șor stă într-o vilă luxoasă, în Israel și treabă nu are. Trimite îndemnuri la proteste acasă”, a declarat Igor Grosu.

Speakerul Parlamentului a comentat și decizia comuniștilor de a participa la protestele antiguvernamentale, alături de Partidul „ȘOR”. Potrivit lui Grosu, Voronin și-ar aduna, astfel, „elevii în jurul său”.

„Eu nu îmi făceam iluzii niciodată vizavi de acest partid. Singuri au oferi dovadă că această colaborare a fost din 2000 până în 2009 și că legăturile și schemele pe care le făceau și datoriile pe care și le-au plătit sau nu unul altuia i-au determinat să fie împreună. Vorbind despre PCRM și Voronin amintesc fraza „Regele-i gol”. (…) Tatăl mafiei, așa cum l-am numit odată public, i-a adus pe scena politicii din Republica Moldova pe toți bandiții. Majoritatea discipolilor lui sunt fie implicați în furtul miliardului, fie în Laundromat. (…) Își adună în jurul lui elevii”, a mai declarat Grosu.

„Un comportament de mancurți, care nu pot trăi fără stăpâni” – așa a comentat președintele Legislativului vizita comună a deputaților Partidului „ȘOR” Reghina Apostolova și Petru Jardan și comunistul Constantin Starîș la Moscova – acolo unde ar fi abordat subiecte legate de relațiile bilaterale dintre cele două state.

„Sunt conștienți că nu au nicio șansă să negocieze. E comportamentul slugarnic al unor politicieni din Republica Moldova. Nu face altceva decât să dovedească ca oamenii aceștia sunt împotriva Republicii Moldova, că nu își doresc aici stabilitate și că vor doar să își apere pielea și să destabilizeze situația în Republica Moldova. În rest nimic, absolut nimic”, a conchis Grosu.

Precizăm că Partidul „ȘOR” a organizat, în ultima perioadă, odată cu reținerea deputatei Marina Tauber, zeci de manifestanții în capitală și nu doar. Manifestațiilor s-au alăturat, de fiecare dată, și deputați ai PCRM. Aceștia au pichetat în repetate rânduri clădirea Președinției, a Guvernului, a Parlamentului, precum și clădiri ale ambasadelor acreditate la Chișinău, cum ar fi cea a SUA, a Germaniei sau a Delegației UE la Chișinău.

Simpatizanții formațiunilor politice s-au plâns autorităților pe prețurile mari și pe „incompetența” guvernării de a le soluționa problemele, cerând, în repetate rânduri, demisia conducerii de vârf a țării și eliberarea Marinei Tauber, cercetată pe două capete de acuzare, din Penitenciarul nr.13.

Pe de altă parte, președinta țării, Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița au declarat, recent, că toți cetățenii Republicii Moldova au dreptul să protesteze, dacă ceva îi nemulțumește. Mai mult, conducerea țării a declarat că așteaptă ca justiția să își facă treabă în cazul Marinei Tauber „corect” și „conform legii”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.