VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În dosarul „Frauda Bancară”, procurorii spun că au identificat prejudicii de încă 15 miliarde de lei

Datele Băncii Naționale denotă că executorii dețin 400 de titluri în valoare de peste 16 miliarde lei.

În luna iunie, pe rol, în judecată se aflau 44 de acțiuni de recuperare a activelor de la cele trei bănci devalizate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială). În gestiunea anchetatorilor se află 73 de cauze penale dintre care pe rol – 19 acțiuni de judecată. Astfel, suma prejudiciului urcă la peste 65 miliarde lei sau în creștere cu aproape 15 miliarde lei.

În trimestrul II al acestui an, acțiunile autorităților nu s-au remarcat cu mari succese în recuperarea miliardului furat, chiar dacă s-a pus sechestru pe multe active, prejudiciul va putea fi recuperat abia după o decizie definitivă a instanței.

Multe dintre activele principalilor figuranți ai dosarului furtului miliardului, Vladimir Plahotniuc și Ilan Şor, au fost sechestrate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, însă prejudiciul estimat va putea fi recuperat doar după o decizie definitivă în instanță. De exemplu, în cazul magazinelor duty- free, deținuțe anterior de familia lui Ilan Șor, sechestrele aplicate au fost ulterior ridicate, iar în consecință au fost revândute și acum se află sub controlul unor afaceriști interpuși.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.