VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sosirile ruşilor în Georgia aproape s-au dublat, după mobilizarea lui Putin în Ucraina, la zece mii de oameni pe zi

Sosirile ruşilor în Georgia s-au dublat – la aproape 10.000 de oameni pe zi – după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare în ofensiva sa din Ucraina, anunţă marţi Ministerul georgian de Interne, relatează AFP.

„Numărul a crescut la aproximativ 10.000 pe zi. De exemplu, ei (ruşii) erau 11.200 duminică şi mai puţin de 10.000 luni”, în timp ce înainte de anunţarea mobilizării, la 21 septembrie, „5.000 până la 6.000” intrau în georgia pe zi, precizează ministerul georgian.

La granița cu Georgia s-a format un blocaj de mai mulți kilometri, este titlul prin care RIA Novosti, agenția de stat rusă, care promovează propaganda Kremlinului, recunoaște că rușii fug de recrutare.

Pe 21 septembrie, Vladimir Putin a semnat un decret „cu privire la anunțarea mobilizării parțiale în Federația Rusă”. Potrivit documentului, doar militarii de rezervă sunt supuși recrutării, în primul rând cei care au servit în Forțele Armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă.

Video/Rușii, disperați să fugă din țară. Cozi de 20 km la granița cu Georgia. Moscova a trimis blindate în zonă

Charles Michel, președintele Consiliului European (CE), a declarat în cadrul Adunării ONU de la New York că Uniunea Europeană trebuie să îi susțină pe cetățenii ruși care doresc să părăsească țara pentru a evita înrolarea. De asemenea, a cerut excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU și a condamnat declarațiile Kremlinului în care acesta susține că Occidentul ar amenința securitatea Rusiei. Detalii aici

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.