VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele CE încurajează statele membre ale UE să ofere azil cetățenilor ruși care fug de mobilizarea militară

Charles Michel, președintele Consiliului European(CE), a declarat în cadrul Adunării ONU de la New York că Uniunea Europeană trebuie să îi susțină pe cetățenii ruși care doresc să părăsească țara pentru a evita înrolarea. De asemenea, a cerut excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU și a condamnat declarațiile Kremlinului în care acesta susține că Occidentul ar amenința securitatea Rusiei.

În cadrul unui interviu acordat Politico, liderul european a explicat că UE ar trebui să găzduiască, conform regulilor sale, cetățenii care sunt în pericol în statele lor, din cauza opiniilor politice pe care le au. 

“Dacă în Rusia oamenii sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice, pentru că nu urmează decizia nebună a Kremlinului de a purta un război cu Ucraina, trebuie să luăm în considerare acest aspect.”

Declarațiile lui Charles Michel vin înaintea reuniunii ambasadorilor UE, de luni, în care se va discuta despre răspunsul pe care Uniunea îl va da mobilizării populației, decretate de Putin. 

Totuși, Politico explică faptul că este posibil ca o parte a statelor europene să nu susțină măsura propusă de președintele Consiliului European. Luna aceasta, au existat discuții cu privire la interzicerea vizelor pentru cetățenii ruși. O parte a statelor membre au dorit o interdicție totală a acestora până la finalizarea războiului, dar până la urmă s-a luat doar decizia întârzierii birocratice a acordării vizelor. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.