VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Sondaj: Summitul din 1 iunie, unul istoric și benefic pentru R. Moldova

Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie este unul istoric pentru Republica Moldova și reprezintă un lucru bun pentru cetățenii țării noastre, susțin 54 la sută dintre persoanele chestionate în cadrul unui nou sondaj realizat de IMAS.

Pe de altă parte, potrivit studiului, 38% dintre intervievați sunt de părere că organizarea acestei reuniuni europene în Republica Moldova este un lucru inutil.  

În contextul relații cu UE, 45 la sută dintre cei chestionați susțin că Guvernul de la Chișinău înregistrează progrese în parcursul european al țării, în special după ce Republica Moldova a obținut statutul de țară-candidată, iar 44% susțin însă contrariul.

Sondajul mai arată că 39% dintre intervievați sunt optimiști și cred că Republica Moldova va adera la UE în următorii 10 ani, în timp ce 14 la sută cred că acest lucru se va întâmpla peste 20 de ani, iar fiecare al patrulea moldovean este de părere că integrarea nu va avea loc niciodată.

Același sondaj arată că majoritatea moldovenilor susține în continuare aderarea Moldovei la UE, pentru acest vector pledând 53 la sută dintre intervievați. Patru din 10 moldoveni vor să se alăture Uniunii Eurasiatice, iar cota adepților unirii cu România este de 32%.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.