Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie este unul istoric pentru Republica Moldova și reprezintă un lucru bun pentru cetățenii țării noastre, susțin 54 la sută dintre persoanele chestionate în cadrul unui nou sondaj realizat de IMAS.
Pe de altă parte, potrivit studiului, 38% dintre intervievați sunt de părere că organizarea acestei reuniuni europene în Republica Moldova este un lucru inutil.
În contextul relații cu UE, 45 la sută dintre cei chestionați susțin că Guvernul de la Chișinău înregistrează progrese în parcursul european al țării, în special după ce Republica Moldova a obținut statutul de țară-candidată, iar 44% susțin însă contrariul.
Sondajul mai arată că 39% dintre intervievați sunt optimiști și cred că Republica Moldova va adera la UE în următorii 10 ani, în timp ce 14 la sută cred că acest lucru se va întâmpla peste 20 de ani, iar fiecare al patrulea moldovean este de părere că integrarea nu va avea loc niciodată.
Același sondaj arată că majoritatea moldovenilor susține în continuare aderarea Moldovei la UE, pentru acest vector pledând 53 la sută dintre intervievați. Patru din 10 moldoveni vor să se alăture Uniunii Eurasiatice, iar cota adepților unirii cu România este de 32%.