VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sondaj: Majoritatea israelienilor cred că guvernul este responsabil pentru masacrul Hamas și Benjamin Netanyahu trebuie să demisioneze

Patru din cinci israelieni evrei consideră că guvernul și premierul Benjamin Netanyahu sunt vinovați pentru infiltrarea în masă a teroriștilor Hamas în Israel și pentru masacrul care a urmat, potrivit unui nou sondaj al Dialog Center, dat publicității de Jerusalem Post.

Mai exact, datele arată că o majoritate covârșitoare a israelienilor (86%), inclusiv susținători ai coaliției de dreapta (79%), consideră că guvernul este responsabil pentru reușita teroriștilor de a pătrunde în Israel și pentru crimele sângeroase din sudul Israelului, iar 56% dintre israelieni susțin că Benjamin Netanyahu ar trebui să demisioneze la finele războiului.

O majoritate covârșitoare de 86% dintre respondenți, inclusiv 79% dintre susținătorii coaliției, au declarat că atacul surpriză din Gaza este un eșec al conducerii țării, în timp ce un procent uluitor de 92% a declarat că războiul le provoacă anxietate, potrivit digi24.ro.

De asemenea, aproape toți respondenții, în procent de 94%, consideră că guvernul trebuie să își asume responsabilitatea pentru lipsa de pregătire și securitatea precară care au condus la atac, iar peste 75% dintre aceștia au declarat că guvernul poartă cea mai mare parte a responsabilității.

Netanyahu trebuie să demisioneze după încheierea războiului, spun israelienii

Sondajul, la care au participat 620 de evrei israelieni din întreaga țară, a constatat, de asemenea, că majoritatea respondenților consideră că Netanyahu ar trebui să demisioneze după încheierea Operațiunii Sabia de Fier.

Circa 56% dintre respondenți arată că Netanyahu trebuie să demisioneze la sfârșitul războiului, 28% dintre alegătorii coaliției fiind de acord cu acest punct de vedere, iar 52% dintre respondenți se așteaptă, de asemenea, ca ministrul Apărării Yoav Gallant să demisioneze.

Totodată, majoritatea respondenților au declarat că nu au încredere în guvernul actual pentru a gestiona războiul din Gaza, deși sondajul a fost realizat înainte ca fostul ministru al Apărării Benny Gantz să se alăture, miercuri seara, unui guvern de uniune națională.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.