VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 500 de moldoveni au revenit acasă de la începutul conflictului din Israel

Din data de 7 octombrie până în prezent, 516 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors acasă, iar în aceeași perioadă, 253 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv. În plus, un funcționar consular a fost detașat în Egipt să ofere asistență cetățenilor noștri din Fâșia Gaza, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Autoritățile afirmă că Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează într-un mod alert, și în weekend, punând la dispoziție atât servicii consulare de urgență, cât și servicii obișnuite. În conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, pe perioadă stării de război, a fost hotărâtă eliberarea gratuită a titlurilor de călătorie pentru concetățenii noștri din Statul Israel, aflați în incapacitate de plată pe perioada stării de război.

Ambasada Republicii Moldova din Tel Aviv menține contact permanent cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza și lucrează, împreună cu statele partenere, inclusiv SUA, Egipt, România și Ucraina, la găsirea unor opțiuni fezabile pentru evacuarea lor din zonă.

MAEIE informează că Aeroportul Internațional Ben Gurion rămâne deschis.

Autoritățile roagă moldovenii care doresc să părăsească teritoriul Israelului să utilizeze zborurile regulate disponibile către Chișinău sau alte destinații apropiate.

La începutul săptămâni, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că un moldovean în vârstă de 35 de ani a decedat în Israel în urma atacurilor comise de către militanții Hamas. Cetățeanul moldovean activa în apropierea zonei de conflict.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.