VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

SONDAJ: Maia Sandu ar acumula cele mai multe voturi, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale

În cazul în care duminica viitoare vor fi organizate alegeri prezidențiale, mai mult de o pătrime din respondenți ar vota pentru Maia Sandu. Pe locul doi s-ar plasa ex-președintele țării, Igor Dodon, urmat de deputatul fugar Ilan Șor.

Potrivit unui sondaj de opinie, realizat de compania Date Inteligente, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu ar acumula 27,2 din voturi.

Totodată, 24,1% dintre respondenți ar vota pentru Igor Dodon, iar 13,4% - pentru liderul partidului Șor, Ilan Șor.

Potrivit rezultatelor sondajului, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Maia Sandu ar ieși învingătoare în 12 regiuni, Igor Dodon în 5 regiuni, Ilan Șor în 2 regiuni și Ion Ceban în 1 regiune.

În cazul în care duminica viitoare vor fi organizate alegeri parlamentare, o pătrime din respondenți ar vota pentru PAS.

Astfel, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar acumula 24,8%, pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) ar vota 24,3% din respondenți, pentru Partidul Șor ar vota 11,8% iar partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN), condus de primarul Capitalei ar acumula 4% și ar accede în Parlament.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-26 decembrie pe un eșantion de 1006 respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.