VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șoferii moldoveni, care dețin semnătura electronică, pot obține online încă două extrase

Proprietarii mașinilor, care dețin semnătura electronică, pot solicita online și obține în timp real încă două documente. Este vorba despre extrasul ce confirmă înmatricularea vehiculului și cel privind dreptul de proprietate asupra mașinii.

Aceste acest sunt solicitate, de obicei, pentru a fi prezentate, la cerere, în instanțele de judecată, la bănci, la Inspectoratul Fiscal, la companiile de microfinanțare, la lichidarea unui SRL etc. Noile servicii pot fi accesate online atât din Republica Moldova, cât și din străinătate. Cererea de solicitare online a serviciului se depune prin intermediul platformei www.servicii.gov.md, iar achitarea se face prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

Extrasele solicitate online și primite instantaneu în format electronic costă cu 20% mai puțin decât documentele eliberate pe suport de hârtie.

De asemenea, serviciul va fi disponibil și pentru persoanele împuternicite prin MPower, programul cu ajutorul căruia o persoană, care deține semnătura electronică, poate împuternici un reprezentant să acționeze în numele și pe seama sa fără necesitatea de a prezenta procura notarială.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.