VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Socialiștii propun audierea în Parlament a conducerii BNM și ANRE

În cadrul ședinței plenare a Parlamentului, de joi 8 decembrie, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a propus audierea reprezentanților Băncii Naționale a Moldovei (BNM) și a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), învinuind instituțiile respective că ar avea înțelegeri cu băncile comerciale și companiile petroliere din țară.

„Cu referire la BNM ne interesează de ce băncile comerciale înregistrează venituri record, care în anul curent vor constitui circa 5 mld. de lei, iar pe piața bancară s-a înregistrat și un anti-record în ceea ce ține de creșterea numărului de persoane fizice și juridice care au intrat în incapacitate de plată și nu-și pot onora obligațiunilor față de bugetul de stat, precum și achita creditele curente. Considerăm că BNM se află într-o înțelegere cu băncile comerciale și deservește interesele acestora”, a menționat Batrîncea în cadrul ședinței Legislativului.

Vorbind despre ANRE, deputatul socialist a remarcat creșterea de prețuri la carburanți și, totodată, a veniturilor ANRE, bugetul căreia se formează din banii pe care oamenii îi achită pentru carburanți.

„Bugetul instituției a crescut semnificativ la fel ca și salariile angajaților. În acest context, sunt bănuieli rezonabile că ANRE se află într-o înțelegere de cartel cu companiile petroliere”, a subliniat Batrîncea.

În situația creată, Batrîncea a solicitat Parlamentului să ia atitudine și să vină cu un raport de evaluare a acestor două instituții, care ar trebui să apere legea și interesul național.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor urmează să înregistreze solicitarea la ședința Biroului Permanent.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.