VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prețurile la benzină și motorină au scăzut sub 24 lei/litru: Explicația ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri maxime de referință valabile pentru mâine, 9 decembrie.

Potrivit ANRE, vineri un litru de motorină va costa 23,84 lei per litru, cu 26 bani mai puțin decât azi, 8 decembrie, iar benzina cu cifra octanică A 95 va costa 23,78 lei, fiind în scădere cu 24 de bani.

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) subliniază că pe parcursul ultimelor 3 săptămâni se atestă o scădere constantă a prețurilor la carburanți la bursele internaționale, fapt care se reflecta și în prețurile la pompă calculate de ANRE.

Pe parcursul acestui an nivelul de referință pe plan internațional al petrolului a atins cele mai scăzute cotații. Și asta se întâmplă în pofida relaxării restricțiilor de COVID în China care este principalul importator de țiței sau intrarea în vigoare a plafonării prețului și embargoului european asupra petrolului rusesc.

Potrivit Trading Economics, acest fapt se datorează parțial scăderii cererii de petrol la nivel global condiționată de temerile tot mai mari a unei posibile recesiuni a economiei mondiale, cauzată de inflația constantă ridicată care afectează tot mai mult cheltuielile de consum”, subliniază ANRE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.