VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Socialiștii, nemulțumiți că zeci de mii de cetățeni au venit în PMAN pentru a susține integrarea europeană a R. Moldova

Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție, după ce ieri, circa 80.000 de cetățeni au venit în Piața Marii Adunări Naționale pentru a susține integrarea europeană a țării noastre.

Într-o reacție oficială, PSRM declară că acțiunea sub genericul „Moldova Europeană” „s-a transformat într-o acțiune de partid, organizată din bani publici”

Acțiunea de ieri arăta ca un dopaj public și autoamăgire despre sprijinul imaginar al majorității cetățenilor, mai ales că la acest eveniment au participat mai puțin de 1% dintre alegători. De aceasta, să numești această acțiune “Marea Adunare Națională” este absurd și ridicol. Trebuie de menționat că asemenea evenimente au fost organizate și de Filat, și de Plahotniuc, dar în rezultat cetățenii s-au ales cu furtul miliardului, capturarea statului și distrugerea continuă a economiei țării. Au fost confirmate numeroase cazuri de presiuni asupra autorităților locale, funcționarilor publici, angajaților din sectorul public, studenților de la universități și colegii, pentru a asigura participarea „voluntară și obligatorie” la acțiune”, notează PSRM.

Socialiștii mai declară că „soarta Republicii Moldova trebuie s-o decidă cetățenii țării și nu străinii, oficialii europeni sau ambasadorii altor state”.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, suveranitatea statului aparține poporului. Prin acest miting se încearcă a camufla cu lozinci pro-europene pierderea totală a piețelor de desfacere tradiționale, distrugerea sectorului agricol, genocidul social, creșterea fără precedent a tarifelor la energie, riscul de a distruge sistemul energetic, risipirea împrumuturilor și aducerea populației țării la cel mai înalt grad de sărăcire. Doar alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate pot asigura accederea la putere a unor forțe sănătoase care vor putea stopa destrămarea statalității moldovenești, vor consolida și păstra Moldova pentru generațiile viitoare”, mai notează PSRM.

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au participat duminică, 21 mai, la Adunarea Națională „Moldova Europeană” desfășurată în Piața Marii Adunări Naționale, la inițiativa șefei statului, Maia Sandu. Potrivit Poliției, la evenimentul din centrul capitalei au participat circa 80 de mii de oameni.

Moldovenii au venit cu drapelele Republicii Moldova și Uniunii Europene, cu pancarte pe care erau scrise mesaje pro-europene. Mulți dintre ei au cântat și au ascultat muzică patriotică și chiar s-au prins în hore.

Totodată, sute de moldoveni din diasporă s-au întrunit astăzi în mai multe orașe și capitale europene.

La finalul Adunării a fost adoptată Rezoluția „Moldova Europeană”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.