VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Slusari îl acuză de ipocrizie, minciună și trădare de țară pe Dodon: Moldova are suficiente stocuri de gaze pentru sezonul rece

Fostul deputat Alexandru Slusari, membru al Consiliului de administrare al SA Energocom, a venit cu o reacție la declarația ex-președintelui Igor Dodon precum că „iarna aceasta va fi foarte dificilă în ceea ce privește asigurarea populației cu resurse energetice”. Slusari susține că R. Moldova are suficiente stocuri de gaze necesare pentru sezonul rece și îl acuză pe Dodon de „ipocrizie, manipulare și minciună”.

Socialistul Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că „iarna aceasta va fi foarte dificilă în ceea ce privește asigurarea populației cu resurse energetice”, în condițiile în care livrările de gaze rusești ar putea fi întrerupte pentru Transnistria.

„Cătă ipocrizie, manipulare și minciună pe un centimetru pătrat! Moldova are multe greutăți obiective în legătură cu război, provocat de Federația Rusă. Moldova are mai multe probleme din diferite domenii din cauza guvernării incompetente. Însă Moldova anul curent nu va avea probleme cu gazul. Cel puțin partea dreaptă a Nistrului. Tariful intern la gaz nu va crește, dat fiind faptul că Energocom a procurat cantități necesare de gaz ieftin. Iar dacă vom realiza în timpul apropiat planul de achiziții suplimentare la prețuri buni, atunci acest tarif se va micșora undeva pănă la 13 lei și rămâne neschimbat toata perioada rece, indiferent de situația pe burse. Așa că puneți pofta în cui, Igor Nicolaievici!”, a scris Slusari pe pagina personală de Facebook.

Totodată, Slusari susține că într-adevăr există un risc energetic dacă stingă Nistrului rămâne fătă gaze, iar centrala termoelectrică de la Cuciurgan nu va putea oferi energie electrică la un preț accesibil pentru R. Moldova. Dar, potrivit lui, gazul poate ajunge în regiunea transnistreană prin altă rută de alternativă.

„Într-adevăr, unicul risc energetic există dacă Transnistria rămâne fără gaz și Termocentrală Cuciurgan nu va fi în stare să ne ofere energia electrică relativ ieftină și chiar ne poate crea impedimente tehnice la livrarea energiei electrice din România, dat fiind faptul că în perioada mandatului oligarhului Plahotniuc și președintelui Dodon a fost blocat proiectul construcției liniei Isaccea-Vulcanești-Chișinău.

Doar că și aici tovarăș Dodon minte. Ucraina nu a vorbit despre blocarea tranzitului, întrucât există contractul cu Federația Rusă, care expiră la 31 decembrie 2023. Mai mult ca atât, chiar și în situația unei forțe majore cu tranzitul prin Ucraina, există ruta alternativă prin gazoductul transbalcanic, când gazul rusesc poate ajunge în Transnistria prin Turkish Stream. Iarna aici pot fi probleme cu rezervarea capacităților, dar cred că ar fi posibil de asigurat furnizarea cantităților necesare pentru stânga Nistrului”, a mai precizat fostul deputat.

Slusari îl acuză pe fostul președinte că „este un trădător de țară” și are ”mentalitatea unui rob”

„Riscul, despre care zice fostul președinte-кулёк, are sursa de proveniență în Rusia, care fără nici o explicație juridică toamna trecută a redus volumele gazului livrat către Republica Moldova și care poate în același mod să sisteze totalmente furnizarea metanului către Transnistria, chiar dacă acest lucru va provoca criză umanitară în regiune. De ce să facă acest lucru? De atâta! Igor Nicolaevici, ați arătat încă odată că sunteți un trădător de țară! Chiar dacă pentru Cremlin sunteți „сбитый лётчик”, nu puteți nici acum să spuneți adevărul. Vă temeți să rămâneți cumva fără viile în Crimeea. Sunteți legat cu toate ațele de fosta metropolă și aveți mentalitate a unui rob”, menționează Alexandru Slusari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.