VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Slusari: Actuala guvernarea apără interesele unui grup restrâns de magnați, care urmăresc falimentarea micilor fermieri

Actuala guvernare apără interesele unui grup restrâns de magnați, care așteapăt falimentarea agricultorilor mici și mijlocii pentru a le prelua terenurile. Este declarația directorului executiv al Asociației ”Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, care, repetat acuză executivul de lipsă de atitudine în cazul problemelor fermierilor.

”Acești agricultori, apropo, plătitori conștiincioși de impozite, care se află acum în starea financiară foarte gravă, nu sunt acceptați nici măcar la discuția cu prim-ministru. Li s-a recomandat să se înscrie la audiență. Приехали. Care poate fi atmosfera în rândurile fermierilor după asemenea porcărie ? Că sunt dezamăgiți, ar fi puțin spus. În cel mai bun caz ei cred că actuală guvernare, ca și cele precedente, apără în continuare interesele unui grup îngust de magnați, care așteaptă falimentul agricultorilor micro, mici și mijlocii pentru preluarea terenurilor. Că Guvernul mai mult ține la interesele băncilor, organizațiilor de microfinanțare, companiilor de furnizare a inputurilor, care acum hărțuiesc agricultorii în vederea scoaterii datoriilor cu orice preț, profitând de prețuri derizorii la producția agricolă. De aia nu se dorește aplicarea unor măsuri de sprijin ale agricultorilor pe termen scurt, care nu necesită alocarea banilor din buget”, se arată într-o nouă declarație a lui Alexandru Slusari.

Directorul executiv al ”Forța Fermierilor” susține că agricultorii sunt disperați decepționați de vectorul european, ”întrucât acesta este asociat direct cu PAS și, implicit, cu procesul de distrugere a producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii, care este acum în toi”.

”Pentru mine, ca susținătorul desăvârșit al integrării europene îmi vine tot mai greu să le explic la mai mulți agricultori că vectorul european și PAS, care acum admite nimicirea fermierilor din sate, nu sunt identice. Că deputații de la partidul de la guvernare, care acuză agricultorii că fac politica și îi compară cu armată rusă de ocupație, nu reprezintă nici pe departe Uniune Europeană. Că sunt foarte multe cazuri când țările din Europa de Est au aderat la UE și au reușit în scurt timp să modernizeze agricultura și să îmbunătățească condițiile de trai în zonele rurale. Totul depinde de priorități trasate, voința politică și profesionalismul celor de la guvernare. Eu fac ce pot și voi muri adeptul căii europene, la care nu văd nici o alternativă reală. Dar văd ce se întâmplă acum în regiuni, unde s-au activizat enorm grupările politico-criminale, care vor încerca să folosească la maximum aroganța, neglijența și pseudoliberalism ale guvernării în raport cu fermierii”, mai scrie Alexandru Slusari.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, ai Guvernului sau ai Partidului Acțiune și Solidaritate nu au comentat, deocamdată, declarațiile lui Alexandru Slusari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.