VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Situația din R. Moldova, prezentată la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE

Situația din Republica Moldova a fost prezentată la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE. Deputatul Igor Chiriac a ținut un discurs în cadrul reuniunii, vorbind despre impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, criza energetică cu care se confruntă țara noastră, precum și ajutorul oferit refugiaților din Ucraina de către cetățeni și autorități.

Parlamentarul a menționat că, în pofida crizelor multiple cu care se confruntă țara noastră și întreaga regiune, Republica Moldova continuă calea reformelor și modernizării, avansând spre realizarea aspirațiilor europene.

În discursul său, Igor Chiriac a precizat că, din 24 februarie 2022 până în prezent, circa 688 000 de persoane refugiate din Ucraina au intrat în Republica Moldova. În prezent, țara noastră găzduiește peste 80 000 de refugiați din Ucraina, dintre care mai mult de jumătate sunt copii.

Parlamentarul a subliniat că, pe teritoriul RM, persoanele refugiate din Ucraina au acces deplin, gratuit și nediscriminatoriu, la serviciile de asistență medicală. Totodată, autoritățile Republicii Moldova au asigurat ca instituțiile de învățământ general din țară să ofere oportunități pentru toți copiii din familiile refugiate din Ucraina de a participa la procesul educațional.

Situația cu privire la refugiați a fost prezentată și la ședința Comitetului ad-hoc al Adunării Parlamentare a OSCE pentru migrație.

Deputatul Igor Chiriac participă la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, care are loc în perioada 24-26 noiembrie, la Varșovia. În marja evenimentului parlamentarul a discutat cu reprezentanții delegațiilor din România, Slovacia, Georgia, Cipru și Finlanda.

 AP OSCE este constituită din 323 de parlamentari din 57 de țări.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.