VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Singurul consilier al partidului „Renaștere” în Consiliul raional Telenești, exclus din formațiune: a votat în favoarea PAS

Conducerea Partidului ”Renaștere” a decis să îl excludă din rândurile formațiunii pe consilier din raionul Telenești, Alexandru Isac, după ce acesta a votat exponenții partidului Acțiune și Solidaritate în funcțiile de președintele și vicepreședintele în Consiliul raional.

„Alexandru Isac a ignorat poziția conducerii partidului potrivit căreia este inadmisibil să susțină candidații partidului de guvernământ și a votat pentru președintele și vicepreședintele raionului Telenești, reprezentând PAS. Partidul ”Renaștere” reafirmă că nu intenționează să intre în coaliții cu reprezentanții regimului antipopular din țară, instalat de Maia Sandu și acoliții săi”, se arată în comunicatul formațiunii.

Alexandru Isac a câștigat și fotoliul de primar al satului Chiştelniţa din raionul Telenești în urma celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale.

La 1 decembrie curent, a avut loc ședința de constituire a Consiliului raional Telenești. În cadrul acesteia, în calitate de președinte al raionului a fost ales exponentul PAS, Tulgara Iurie. În calitate de vicepreședinți au fost aleși Ion Tulbure și Alexei Vrăjitoru. Potrivit PAS, în cadrul CR Telenești a fost constituită alianța „Telenești pentru o Moldova Europeană”.

Potrivit datelor CEC, în urma alegerilor locale din 5 noiembrie, PAS a obținut 14 mandate în Consiliul raional. Acesta este urmat de PLDM cu 10 consilieri. PSDE și Platforma DA au obținut câte trei mandate. PSRM două mandate iar Partidul „Renaștere” a obținut un singur mandat de consilier raional.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.