VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Simona Halep, suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj. Decizia mai poate fi atacată

Românca Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în urma unei decizii a Asociației Internaționale a Integrității în Tenis. Hotărârea nu este însă definitivă și mai poate fi atacată de Simona Halep, fost nr. 1 WTA (Asociația de Tenis pentru Femei).

”Tribunalul a confirmat că jucătoarea a încălcat două reguli din Programul Anti-Doping (TADP): 1. Prezența și utilizarea Roxadustat, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a lui Halep, colectată la data de 29 august 2022, la US Open. 2. Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în anul 2022 după recoltarea și analizarea a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP”, se arată în decizia, citată de sport.ro.

Sportiva va fi suspendată din tenis până în octombrie 2026.

Agenția Internațională a Integrității în Tenis a amânat în mai multe rânduri verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep. Jucătoarea a fost audiată la Londra în luna iulie și de atunci toți sunt în așteptarea unei decizii.

Simona Halep a fost testată pozitiv pentru Roxadustat în 2022, iar ulterior a fost acuzată pentru o a doua încălcare a regulamentului, una referitoare la pașaportul biologic. Cazul a fost amânat din cauza neînțelegerilor dintre avocați.

Amintim, 29 august 2022 a fost data ultimului meci jucat de Simona Halep împotriva Darie Singur, la US Open. Ieri, Simona Halep a ieșit oficial din clasamentul WTA, după o perioadă de mai bine de un an în care nu a jucat.

Simona Halep, care peste două săptămâni împlinește 32 de ani, a încheiat anii 2017 și 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. În prezent, se află pe locul 9 mondial.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.