VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republicanii cer inițierea unei anchete pe numele președintelui american Joe Biden

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanților a SUA a solicitat comisiilor din for deschiderea unei anchete formale de impeachment împotriva preşedintelui Joe Biden, transmite agerpres.ro.

Republicanii, care au o majoritate fragilă în Camera Reprezentanţilor, îl acuză pe actualul lider de la Casa Albă în special că, în perioada când a fost vicepreşedinte al SUA, între 2009 şi 2017, a profitat de pe urma afacerilor dubioase făcute în Ucraina şi China de fiul său, Hunter Biden.

Potrivit liderului republicanilor, Kevin McCarthy, actualul preşedinte democrat a „minţit” poporul american în legătură cu aceste afaceri.

Deschiderea unei proceduri de acordare a votului de neîncredere împotriva lui Biden este cerută de mai multe luni de aripa cea mai de dreapta a Partidului Republican, respectiv aripa care-l susţine pe fostul preşedinte Donald Trump. Fostul lider de la Casa Albă a fost el însuşi ţinta a două astfel de proceduri iniţiate de democraţi, ambele eşuate, prima fiind legată de o intervenţie a lui Trump pe lângă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru ca Ucraina să redeschidă o anchetă de corupţie ce viza compania Burisma cu care colabora Hunter Biden, anchetă care, conform republicanilor, fusese închisă în urma presiunilor vicepreşedintelui Joe Biden.

Casa Albă a condamnat virulent iniţiativa de impeachment împotriva preşedintelui Biden, considerând-o drept o acţiune cu motivaţie „extrem de politică” lansată de republicani cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, la care preşedintele democrat doreşte să obţină al doilea mandat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.