VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Siegfried Mureșan: Trebuie să interzicem accesul pe teritoriul UE tuturor cetățenilor ruși apropiați de regimul de la Kremlin

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan susține că Uniunea Europeană trebuie să închidă accesul tuturor cetățenilor ruși apropiați regimului de la Kremlin. Deputatul european a anunțat luni, 22 august, că a co-semnat, împreună cu 47 de colegi din Parlamentul European, o scrisoare către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, în care solicită interzicerea accesului în UE și înghețarea activelor celor peste 6.000 de oficiali, oligarhi și propagandiști ruși identificați de organizația lui Alexei Navalnii ca fiind apropiați și beneficiari ai regimului de la Kremlin.

„Federația Rusă duce, de jumătate de an, un război de agresiune împotriva Ucrainei, unde omoară oameni nevinovați și distruge orașe întregi. În același timp, după 6 luni de război, cetățeni ruși apropiați de regimul de la Kremlin încă se pot plimba liniștiți în vacanțe în Uniunea Europeană.

Sancțiunile aprobate până acum de Uniunea Europeană au fost utile și au afectat în mod cert Federația Rusă. Cu toate acestea, ele vizează doar o parte din cetățenii ruși care susțin războiul sângeros din Ucraina și care sunt beneficiari ai regimului corupt de la Moscova.

De aceea, susținem ferm înăsprirea sancțiunilor și extinderea lor către un număr cât mai mare de persoane care susțin crimele comise de Federația Rusă”, scrie Siegfried Mureșan.

De asemenea, europarlamentarul consideră că această propunere trebuie să se regăsească pe agenda următorului Consiliu al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, programat săptămâna viitoare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.